KASVATTAJA MAE

RAMSAN kennelnimen omistajana:

Olen saanut kahdesti kokea ilon vastaanottaa Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-kasvattajapalkinnon. Ensin vuonna 2007 lyhyt- ja pitkäkarvaisien bernhardinkoirien osalta, kun rodun pentueita oli takana sääntöjen mukainen minimimäärä eli 10. Vaadittu pistemäärä osaltani oli 67 ja totesimme sen olevan yli 90 Ramsanissa. Omia, vähintään toisen polven palkittuja kasvattejakin oli reippaasti, josta Iso Kiitos bernhardinkoirakasvattieni omistajille, kun olette kasvattejani esille tuoneet. Tai vieneet oikeammin.

vuolasvirtamae_bk_wp

Cavalier King Charlesin spanieleiden kasvatustyöstä Vuolasvirta-kasvattajapalkinnon Ramsan vastaanotti vuonna 2012. Jälleen kiitokset on osoitettava ensisijaisesti kasvattieni omistajille!

————————————————————————————————————————————-

Koiraharrastajana:

Eläimet, ensisijaisesti pienlemmikit ja niiden terveysjalostus, perheissä turvallinen, ”huoleton” ja pitkäikäinen seuralainen, ovat koiraharrastukseni ykkösprioriteetit. Tämä suhtautumistapa lähtee juuriltani Pyhtään Hirvikoskelta synnyinkodistani maanviljelijä-/lypsykarjatilallisten vanhempieni kunnioitettavasta tavasta suhtautua tuotantoeläimiin, niiden hyvinvointiin, olosuhteisiin sekä maidon, lihan ja viljellyn viljan laatuun. Toinen, mielestäni kunnioitettava opittu tapa, on tosiasioiden realisointi erityisesti itselle, laatumittariston käyttö apuna omien tavoitteiden saavuttamiseksi, tietotaidon jakaminen sekä auttamishalu eläinten hyvinvoinnin lähtökohdista.

Tämä toimintatapa onkin sitten ohjannut minua läpi elämän johdatellen toimijaksi ja tekijäksi – tavaksi, joka on aiheuttanut milloin hyvää mieltä onnistumisen ilosta, surettanut, milloin suututtanut tai harmistuttanut, myös kanssakasvattajia tai -harrastajia – mutta nehän kuuluvat auttamattomasti päämääräsuhtautuneen henkilön ”risteihin”. Onneksi huonoina hetkinä tukijoukkona ovat olleet kaltaiseni ”toimijat”. Kiitos siitäkin!

Ylöjärven koirakerhon perustaminen ja puheenjohtajuus (1987 perustamiskokous), Bernhardinkoirayhdistys ry, Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistys ry ja Suomen Amerikanakitayhdistys (jalostusneuvoja), paikallinen aktiivinen koirakerho LeVek ry ja toimintasuuntaunut Barry-Klubi aikanaan rotujärjestön rinnalla leirien, OpenShown ja tapa-/tottelevaisuuskoulutuksen järjestäjänä sekä vetokoiratoiminnan avulla hyväntekeväisyysvaroja keränneenä (nykyisin rotujärjestön järjestämiä) ovat olleet mainittua ns. toiminnallista työsarkaa. Suomen Palveluskoiraliitto (luonnetestien vastaava koetoimitsija), Spanieliliitto ry, Cockerspanielit ry, Koirat kuntoutus- ja terapiatyössä ry, Kennelliiton valtuusto sekä nyt myös SuKoKan jäsenyys ovat luontaisina osina harrastuneisuutta.

Tällä hetkellä toimin Suomen Kennelliitto ry:n jalostustieteellinen toimikunnan jäsenenä, alkaen 2010 –  , sekä
– neurologiatyöryhmä, jäsen, pj. alkaen 2016
– käyttäytymisen jalostustr. jäsen, pj 2014-2015
– viralliset jalostustarkastukset, pj 2012 –
– koirien terveydenhuoltotr., pj 2016 –
– eri projektien työryhmissä koiranjalostuksen avuksi, mm:
– DogWellNet
– Skl:n jalostusstrategia
– koirarekisteriohje

Harrastuksen puitteissa nämä ovat toimialaani – ja itsellenikin oppimisen paikkoja. Kaikesta edellämainitusta: on ollut hienoa saada toimia eri alojen asiantuntijoiden rinnalla!
wp_skl jtt sakki

—————————————————————————————————————————————-

Kasvattajana:
YHTEISTYÖN MERKITYS ON KORVAAMATONTA JA VÄLTTÄMÄTÖN EDELLYTYS HUOLELLISEEN JA VASTUULLISEEN KOIRANKASVATUKSEEN.

Neljä tärkeintä asiaa takaamassa koiriemme hyvinvoinnin ovat
ravinto; tasapainoinen, rodulle eri ikäkausina ja eri tarpeissaan soveltuva
terveydenhuolto perustarpeissa, erityistarpeissa koiran sairastaessa tai ikääntyessä sekä lisääntymiseen liittyvissä asioissa ja rotukohtaiset terveystarkastukset
yhteistyö kasvattien omistajien sekä muiden kasvattajien kanssa sekä
– kasvattajan vastuu:
rakkaus rotuun sisältäen tiedot jalostusvalinnoista, taidot pentujen hoidosta niiden tarpeiden sekä erilaisuuden ymmärtäen ja jaksamisen kantaa vastuunsa pennusta mummoksi ja vaariksi asti

Linkki: Koiriemme ravinto: EUKANUBA
Linkki: Eläinlääkärimme Länsi-Tampereen Eläinystäväsi lääkäri; koirien terveydenhuolto

Kasvattimme syntyvät kotioloissa, ei erillisissä tiloissa. Cavalieripentueemme viettävät elämänsä ensimmäiset 3 viikkoa makuuhuoneessamme emon (ja minun) saadessa keskittyä vain jälkeläistensä hoivaamiseen ja omaan hyvinvointiinsa. Sen jälkeen emo ja pennut siirtyvät opiskelemaan elämää isompiin ja avarampiin tiloihin. Isot rotumme synnyttävät ja hoivaavat pentueensa niille varatussa huoneessa keittiön yhteydessä omassa pentulassaan yksinkertaisesti siksi, koska ne tarvitsevat enemmän tilaa.

Kantavat narttumme ruokitaan tiineyden varmistumisen jälkeen tiineelle soveltuvalla Mother&Child Eukanuballa, josta on helppo jatkaa saman tuotemerkin ruoalla rodun mukaista ruokintaa.

Eläinlääkäriyhteistyökumppanimme ovat mukana koiriemme terveydenhuollon takaajina kaikissa elämäntilanteissa. Kasvattimme terveystarkastetaan kahdesti ennen luovutusikää: tunnistemerkinnän laittamisen yhteydessä ja pentueen ns. kotiinlähtöterveystarkastuksen yhteydessä, joka tehdään ennen luovutusta ja josta kukin pentu saa matkaansa kirjallisen lausunnon (mm. purennan ja palperoiden osalta).

wp_kasvattajan hommia raisa pullolla wp ell.tarkastus juhakofi  bertsuhulinaa 12.4.15_ramsan
Joskus tarvitaan lisäruokaa… ell. Juha Kallio pentutarkastamassa… pentuetapaaminen…

wp_koirat ja kamut wiltsu 11.y 05.12.2014 wp_tuittu_lonkat
Ystäviä/yhteistyökumppaneita… Vanha koira saa vanheta kotonaan… terveystarkastettuna…

—————————————————————————————————————————————–

Mae, ”Mama-ramsan” 🙂

Elelen tavallista elämää kolmen muksun äitinä ja lemmikkiemme ”huoltajana” ja nuorimmaisemme koulu-/harrastekyydittäjänä. Rentoudun perheen tai ystävien kanssa, tai yksin mm. hoitamalla kotia ja pihaa.
Toisinaan matkustelen tai mökkeilen, toisinaan vietämme suvun kanssa yhdessä aikaa – vaikka joessa pulikoiden –

wp_mae vapaalla vieraita pihallawp_mae vapaalla uimassawp_vapaalla mae